Lid worden

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het lidmaatschap van het A.S.C./ A.V.S.V. Als grootste studentenvereniging van Nederland hebben we jou oneindig veel mogelijkheden te bieden om van jouw studententijd de mooiste tijd van je leven te maken.

Sociëteit

Het middelpunt van het A.S.C/A.V.S.V. is sociëteit Nos Iungit Amicitia, gelegen in hartje Amsterdam aan de Warmoesstraat 153. De sociëteit, ook wel ‘de Toko’ genoemd, is van maandag t/m donderdag geopend en is toegankelijk voor alle leden van de vereniging. Ieder dispuut heeft één vaste borrelavond per week met een eigen tap in de borrelzaal. Per avond borrelen 10 disputen. Naast de normale borrelavonden worden er gigantische feesten georganiseerd die bezocht kunnen worden door zowel leden, als niet-leden. Grote artiesten zoals Jan Smit, The Opposites, De Jeugd van Tegenwoordig en Gers Pardoel hebben op de Toko opgetreden.

Disputen

Kenmerkend voor het A.S.C/A.V.S.V. is dat de leden van de vereniging verdeeld zijn over disputen. Hoewel de vereniging gemengd is, zitten er in disputen alleen mannen of vrouwen. Er zijn in totaal 38 disputen, waarvan 20 mannen- en 18 vrouwendisputen. Zij verschillen van elkaar in karakter door tradities en identiteit. Zo is er bij het A.S.C/A.V.S.V. voor ieder wat wils en bouw je naast een ‘horizontale’ band met je jaargenoten ook een ‘verticale’ band op met oudere leden binnen je dispuut. Er worden door disputen veel verschillende activiteiten georganiseerd zoals gala’s, themafeesten met andere disputen, zeilweekenden, skivakanties, diners en nog veel meer. Daarnaast heeft ieder dispuut een dispuutshuis in het centrum van Amsterdam.

Voor meer informatie over het lidmaatschap, filmpjes, jaaragenda en inschrijfdata kan je een kijkje nemen op www.kiescorps.nl

Omhoog