Lid worden

Wat leuk dat je geïnteresseerd ben in het lidmaatschap van het A.S.C./A.V.S.V.! De inschrijfprocedure van de vereniging bestaat uit een digitale voorinschrijving en een fysieke inschrijving.

De fysieke inschrijvingen voor de kennismakingstijd (KMT) zullen aankomend jaar plaatsvinden op 29 en 30 juli 2020. Deze zullen plaatsvinden op onze sociëteit N.I.A. te Warmoesstraat 153. Mocht je deze dagen helaas verhinderd zijn – en je dus niet fysiek in kunnen schrijven – is er nog 1 extra mogelijkheid om je in te schrijven, te weten op woensdag 5 augustus 2020. Let er wel op, dat je in dit geval alleen voor de na-kennismakingstijd mee loot en dus minder grote kansen hebt om ingeloot te worden dan degenen die ook mee loten voor de kennismakingstijd.

Daarnaast kan je jezelf aankomend jaar alvast digitaal inschrijven middels de voorinschrijvingen. Dit scheelt je een hoop tijd bij de fysieke inschrijvingen en dit raden we je dan ook zeker aan. Deze voorinschrijvingen gaan op woensdag 22 juli open op, de link om in te schrijven zal dan op onze site komen te staan. Ook als je van tevoren al weet dat je alleen bij de na-KMT fysiek zal kunnen inschrijven kan je de digitale voorinschrijving alvast doen.

Let op: het completeren van de digitale voorinschrijving betekent dus niet dat je automatisch mee loot voor (na-)KMT. Je zal altijd de fysieke inschrijvingen op onze sociëteit moeten doorlopen om de inschrijfprocedure af te ronden en zo mee te kunnen loten voor de (na-)kennismakingstijd.

Paklijst
Naar de kennismakingstijd neem je onder andere een rugzak mee met hierin in elk geval jouw legitimatie, zorgverzekeringspas, fietslampen en een regenpak. Wat er verder in deze tas moet hoor je later. Hiernaast neem je ook een grote weekendtas (geen rolkoffer) mee.

 

Kosten

Bij het inschrijven bij onze vereniging betaal je ongeveer €150. Deze kosten zijn voor de eerste weken van de (na-)KMT van het A.S.C./A.V.S.V. Na deze eerste periode kom je bij een dispuut terecht en hier zul je de rest van de (na-)KMT doorlopen. Het dispuut zal ook kosten in rekening brengen voor de resterende weken dat ze je onderbrengen. Dit bedrag verschilt per dispuut maar is wel gebonden aan een maximum dat is bepaald door de Senaat. Lid geworden bij de vereniging betaal je in je actieve jaren (eerste 5 jaar) jaarlijks contributie aan het A.S.C./A.V.S.V. Deze jaarlijkse contributie bedraagt voor eerstejaars  €131,50 en wordt over de jaren lager. Tot slot wordt het bedrag in twee termijnen afgeschreven.

 

Verschil KMT & NA-KMT

Jullie zullen je vast afvragen wat het verschil tussen de KMT en de NA-KMT is. Wanneer je al ingeschreven bent voor de KMT heb je automatisch voor beide introductiekampen kans om te worden ingeloot. Kun je echt niet op de eerste inschrijfdata (31 juli en 1 augustus), dan kun je ook nog inschrijven op 7 augustus en alleen mee loten voor de NA-KMT.

Na de kennismakingstijd zal de dispuutskennismakingstijd beginnen. Dit zal ongeveer duren tot 1 september 2019. Deze hele tijd zal er onderdak geboden worden, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je nog geen kamer gevonden hebt. Deze vind je vast snel nadat je lid bent!

Aangezien onze introductieperiode al vroeg begint, is het helaas niet mogelijk deel te nemen aan de INTREE- of IDEEweek (van de UvA, VU of HvA). Het is natuurlijk wel mogelijk naar je colleges en werkgroepen te gaan als deze beginnen. Dit is zelfs verplicht! Zorg er daarom ook voor dat je jouw collegerooster en alle data van andere verplichtingen op je onderwijsinstelling bij je hebt tijdens de inschrijvingen. Op die manier kan hier rekening mee worden gehouden.

Kennismakingstijd inschrijving 2020

29 en 30 juli             09.00 – 16.00 uur       Sociëteit N.I.A. (Warmoesstraat 153)

Na-kennismakingstijd inschrijving 2020

5 augustus                09.00 – 12.00 uur       Sociëteit N.I.A. (Warmoesstraat 153)

Wij adviseren om op woensdag 29 of donderdag 30 juli in te schrijven en om je voor deze fysieke inschrijving alvast digitaal voor-ingeschreven te hebben, omdat het inschrijven veel tijd in beslag kan nemen.

Voor de fysieke inschrijvingen op onze sociëteit heb je enkele zaken nodig. Zorg dat je het volgende meeneemt naar de fysieke inschrijvingen:

  • 4x zwart/wit pasfoto met naam op de achterkant
  • Inschrijvingsbewijs van je universitaire of hbo studie + printscreen van studielink van universiteit / HBO. Let op: Dit is dus inclusief betalingsbevestiging om te bewijzen dat je volledig staat ingeschreven.
  • Kopie van je ziektekosten-, verzekeringspas of -polis
  • Geldig legitimatiebewijs
  • Kopie van je geldige legitimatiebewijs
  • Pinpas en bankrekeningnummer
  • (Adres)gegevens van je huisarts
  • Motivatiebrief (Waarom wil je lid worden? +/- 400 woorden).

Controleer op de aangewezen dagen goed of je alles bij je hebt, want zonder één van bovenstaande punten kan je helaas niet worden ingeschreven bij onze vereniging! Ook zal je hier persoonlijk aanwezig moeten zijn, dus als je in het buitenland zit kun je helaas niet worden ingeschreven.

Wij raden daarnaast aan wat te eten en drinken mee te nemen naar de inschrijvingen. Ervaring leert dat het wachten een tijd kan duren.

 

Leeftijd

Je kunt helaas niet op alle leeftijden lid worden. Je moet namelijk minimaal 18 zijn om lid te worden en er is een maximum leeftijd van 21 jaar. Dus als je geboren bent na 10 augustus 1998 en voor 10 augustus 2002 zit je goed. Ben je ouder dan 21 maar begin je aan een nieuwe studie? Of ben je in de buurt van deze data jarig? Is er een andere reden dat je pas op latere leeftijd lid wil worden? Stuur ons dan een mail met je motivatie om lid te worden naar abactis@asc-avsv.nl.

Gedragscode en Privacy beleid

In samenwerking met de AKvV, het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en het College van Bestuur van de Vrije Universiteit (VU) is er een gedragscode opgesteld. In het document staan afspraken die zijn vastgelegd over de kennismakingstijd van studentenverenigingen en promotiemogelijkheden voor de studentenverenigingen bij de onderwijsinstellingen.

Bekijk de gedragscode

Op 25 mei 2018 is de Algemene Vordering Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. De AVG is ontworpen om de privacywetgeving in heel Europa op één lijn te brengen en verfijnt de voorschriften voor het verwerken van gegevens. Dit houdt in dat er strengere eisen worden gesteld aan de wijze waarop organisaties omgaan met de persoonsgegevens van derden. Het A.S.C./A.V.S.V. heeft daarom kritisch gekeken naar haar gegevensverwerking en een privacy beleid opgesteld die voldoet aan de vernieuwde wet- en regelgeving.