Lid worden

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het lidmaatschap van het A.S.C./A.V.S.V.! Door de situatie omtrent COVID-19 zal de kennismakingstijd (KMT) van 2020  anders verlopen dan voorheen. Wij focussen ons op het organiseren van een alternatieve KMT die in kleine aantallen zal plaatsvinden. Wij streven ernaar om een jaar 2020 te inaugureren als lid van het A.S.C./A.V.S.V. voor de start van het academisch jaar (2020-2021).

Houd er voor nu rekening mee dat je als vrouw fysiek aanwezig dient te zijn in Nederland vanaf 29 juli tot en met eind augustus. Vrouwen zullen op 28 juli een mail krijgen of ze zijn ingeloot of niet. Als man dien je vanaf 2 augustus tot en met eind augustus fysiek aanwezig te zijn in Nederland. Mannen krijgen op 1 augustus een mail of ze zijn ingeloot of niet.

Als je bent ingeloot zal je beginnen met het lopen van de fleurtijd. Hier zal je kennismaken met al onze verschillende disputen. Daarna zal je ergens in augustus een paar dagen introductie krijgen bij onze vereniging. Eind augustus, wanneer iedereen introductiekamp heeft gehad, zal je horen naar welk dispuut je zal gaan.

Programma (onder voorbehoud):

28/07: Loting vrouwen
29/07 – 31/07: Fleurtijd vrouwen
01/08: Loting mannen
02/08 – 04/08: Fleurtijd mannen

Daarnaast zijn wij bezig met het schrijven van een medisch protocol. Dit doen wij samen met een adviescommissie bestaande uit ervaren medische specialisten, waaronder een infectioloog. Laat voorop staan dat wij de gezondheid van aspirant-leden als belangrijkste achten. Daarom zullen wij alle maatregelen van het RIVM, waaronder de 1,5m-samenleving, uiterst serieus nemen. Wanneer dit medisch protocol af is, zullen jullie deze per mail ontvangen en zullen wij dit op onze site plaatsen.

Wanneer er meer duidelijk is, zal dit op deze pagina verschijnen. Houd deze pagina dus goed in de gaten!
Helemaal up-to-date blijven? Volg onze Instagram —> ascavsv.wordlid <— en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Bij verdere vragen omtrent de kennismakingstijd 2020 zijn wij altijd telefonisch te bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00u – 17.00u op 020-5238010 of per e-mail: issa@asc-avsv.nl.

Inschrijven (GESLOTEN)

Inschrijven bij het A.S.C./A.V.S.V. zal dit jaar volledig digitaal gebeuren. De digitale inschrijvingen zijn geopend van 1 juni tot en met 15 juli 2020.

Denk eraan dat je de volgende zaken nodig hebt om je in te schrijven:

  • Bewijs van inschrijving voor het aanstaande studiejaar. Start je met studeren en heb je deze nog niet? Stuur dan het bewijs dat je meedoet aan de matchingsdag van jouw universiteit/hogeschool.
  • Printscreen van studielink om te laten zien dat je staat ingeschreven bij een wo/hbo studie.
  • Gegevens van je huisarts
  • Gegevens van je zorgverzekering
  • Motivatiebrief (350-500 woorden)
  • Pasfoto
  • 150€ inschrijfgeld.

Leeftijd

Je kan helaas niet op alle leeftijden lid worden bij onze vereniging. Je moet namelijk minimaal 18 jaar oud zijn en er is een maximum leeftijd van 21 jaar. Ben je dus geboren na 10 augustus 1998 en voor 31 augustus 2002? Dan zit je sowieso goed.

Ben je ouder dan 21 jaar, maar begin je aan een nieuwe studie? Of ben je in de buurt van deze data jarig? Is er een andere reden dat je pas op latere leeftijd lid wil worden?

Stuur een mail met daarin je motivatie om lid te worden naar issa@asc-avsv.nl.  Deze mail moet minimaal het volgende bevatten:

  • Heb je al gestudeerd (zoja, wat/waar/hoe lang) en wat is je studieplan de aankomende jaren?
  • Verwacht je nog een aantal jaren actief te kunnen zijn op onze vereniging en hoe zie je dat voor je?
  • Wat hoop je te halen uit het lidmaatschap bij onze vereniging?

Gedragscode en Privacy beleid

In samenwerking met de AKvV, het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en het College van Bestuur van de Vrije Universiteit (VU) is er een gedragscode opgesteld. In het document staan afspraken die zijn vastgelegd over de kennismakingstijd van studentenverenigingen en promotiemogelijkheden voor de studentenverenigingen bij de onderwijsinstellingen.

Bekijk de gedragscode

Op 25 mei 2018 is de Algemene Vordering Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. De AVG is ontworpen om de privacywetgeving in heel Europa op één lijn te brengen en verfijnt de voorschriften voor het verwerken van gegevens. Dit houdt in dat er strengere eisen worden gesteld aan de wijze waarop organisaties omgaan met de persoonsgegevens van derden. Het A.S.C./A.V.S.V. heeft daarom kritisch gekeken naar haar gegevensverwerking en een privacy beleid opgesteld die voldoet aan de vernieuwde wet- en regelgeving.