Candidate Consultant

Ben je op zoek naar een rol waarin je als commercieel professional niet alleen werkt aan de ontwikkeling van jezelf, maar waarin je ook écht iets teweeg kan brengen? Dan moeten we misschien eens verder praten. Elke dag weer zorgen we namelijk voor snellere groei en ontwikkeling van mensen en bedrijven. Hoe we dat doen? Door ervoor te zorgen dat onze klanten hun openstaande vacatures sneller vervullen met de beste hoogopgeleide professionals die jij voor ze vindt. Die belofte moeten we waarmaken, en daar speel jij als Candidate Consultant een hele belangrijk rol in. Lees maar verder!

 

Jouw werkzaamheden

Als Candidate Consultant is het jouw doel om de beste hoogopgeleide professionals in de markt te spotten, te benaderen, te spreken en natuurlijk te plaatsen bij een van onze klanten. Ook zorg jij voor een sterke procesbegeleiding zodat we altijd service op maat bieden. Door intensief samen te werken met jouw Teamlead en de (Senior) Consultants in je team zorgen jullie samen voor een snellere groei en ontwikkeling van onze klanten, de professionals én natuurlijk van jezelf.

Je ontwikkelt je marktkennis en leert wie de professionals zijn, waar je ze kan vinden en ontdekt wat ze belangrijk vinden. Zo positioneer jij jezelf als expert in je eigen nichemarkt en bouw je samen met je team aan sterke langetermijnrelaties.

Recruitment & Procesbegeleiding 

 • Je bouwt een database op van marktprofessionals die goed passen bij de klanten waarvoor je werkt. Hiervoor maak je onder andere gebruik van een zakelijke LinkedIn omgeving, ons CRM systeem en inkomende sollicitaties. En natuurlijk ook van jouw passie voor het voeren van gesprekken!
 • Elke dag weer sta jij te popelen om met jouw overtuigingskracht iedereen direct op te bellen, te kwalificeren en te enthousiasmeren over onze klanten.
 • Je weet een vertrouwensband op te bouwen, omdat jij de vaste contactpersoon bent tijdens het hele proces. Je schakelt snel en adviseert de marktprofessional in het proces naar nieuw werkgeluk bij een van jouw klanten. Hoe verder je bent in dit proces, hoe meer verantwoordelijkheid je hierin krijgt.

Projectmanagement

 • Je hebt een overkoepelende view over je klantportfolio, en zorg je dat je door de bomen het bos nog steeds ziet ;)
 • Je bent op de hoogte van razendsnelle ontwikkelingen in de markt en weet daar op het juiste moment naar te handelen.
 • Samen met je team bepaal je waarde prioriteiten liggen en speelt daarop in. Jullie hebben de touwtjes in handen!
 • Je zorgt voor een duidelijke communicatie met je collega's en samen realiseren jullie een nóg betere samenwerking en resultaat.

 

Wie ben je? Wat kan je?

Je bent iemand die veel wil leren, het leuk vindt om veel gesprekken te voeren én mensen aan een leukere baan te helpen. Je krijgt voldoening als je na keihard werken je opgestelde doelen steeds weer overtreft, want volgens jouw omgeving ben je iemand die er nooit genoeg van heeft. En verder: 
 • Woon je in Amsterdam (of direct omgeving) en ben je voor minimaal 24 uur per week beschikbaar
 • Kan je goed luisteren, linkjes leggen en doorvragen. Je voelt verschillende type personen goed aan en weet zo hun vertrouwen de winnen.
 • Wil je graag samenwerken om tot betere resultaten te komen. Je houdt van sparren met collega’s, leert graag van anderen en krijgt motivatie van een energieke omgeving.
 • Ga je met jouw ondernemende mentaliteit oplossingsgericht te werk. Zelfs als iets onmogelijk lijkt of het allemaal even tegenzit, helpt jouw positieve mindset je verder!
 • Ben je een echte doener. Je houdt van aanpakken, gaat na wat informatie snel aan de slag en leert graag door te vallen en weer op te staan.

 

Wat krijg je van ons?

Je komt te werken in een team waarmee je hard samenwerkt om de doelen van jezelf, je team én de organisatie te bereiken. Een team waarmee je elke dag hard werkt aan de groei van onze naam in de markt en zo aan jouw (commerciële) persoonlijke ontwikkeling. En je krijgt:  
 • Persoonlijke begeleiding van je Teamlead, Consultants in je team, je Buddy én de Salescoach. Ook met de rest van de collega’s deel je feedback en zorg je dat iedereen dagelijks verder groeit.
 • Een intensief inwerktraject, met verschillende trainingen, opdrachten, presentaties en rollenspellen. Allemaal om ervoor te zorgen dat jij snel up and running bent!
 • De kans om je eigen werkstijl te ontwikkelen, want iedereen heeft een eigen manier om ‘de zaakjes onder controle te houden’.
 • Een omgeving waar we luisteren naar jouw mening en ideeën. Zo kunnen we ons ook als organisatie blijven verbeteren.
 • Je kans hebt om door te groeien naar de rol als (fulltime) Business Consultant
 • Een bonussysteem, veel leuke uitjes, incentives, mogelijkheid om te sporten in de pauze en gezellige borrels als afsluiter van de week.

 

Waarom The Next Label?

Als Candidate Consultant ontwikkel je jouw commerciële skills. Maar, dat kan bij 100 andere bedrijven ook. Belangrijk is dat jij kiest voor een omgeving waar jij je thuis voelt, waar je fouten durft te maken en waar je jezelf ziet groeien. Elke dag weer. We vroegen onze collega’s waarom ze voor The Next Label kozen:  
 • Groeiende organisatie, waar ik uitgedaagd word voor verschillend doorgroeimogelijkheden.
 • Uitgebreid inwerkprogramma. Een half jaar lang veel trainingen, waardoor ik alle werkzaamheden snel onder de knie krijg en ook al direct aan de slag kan.
 • Persoonlijke begeleiding en dagelijkse feedback. Niet alleen van mijn Teamlead, maar ook van mijn Buddy, de Salescoach en de rest van het team.
 • Een team waar je je meteen thuisvoelt, waar je lekker jezelf kan zijn. Informeel, vooruitstrevend en vooral erg gezellig!

Werkstudent Recruitment

DLA Piper Nederland N.V. is onderdeel van DLA Piper, één van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd. We zijn gevestigd in meer dan 90 steden verdeeld over meer dan 40 landen in Europa, Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Australië en de Verenigde Staten. Onze cliënten, maar ook onze medewerkers profiteren van onze internationale slagkracht. We zijn in korte tijd gegroeid en hebben de ambitie om verder te groeien.

Wat ga je doen?

Als Werkstudent Recruitment maak je deel uit van het HR-team in Amsterdam en ondersteun je voornamelijk de recruiters in het werving- en selectieproces van juridische studenten en net afgestudeerden. Daarnaast denk je mee over het recruitmentbeleid lokaal en internationaal, ondersteun je de organisatie van recruitmentevenementen, zowel binnen kantoor als in verschillende studentensteden en het buitenland. Daarin heb je veelvuldig contact met andere kantoorgenoten, de sollicitatiecommissie, de studentstagecommissie, de afdeling Marketing, Finance en HR en het internationale recruitmentteam.

Deze functie geeft je de mogelijkheid om een goed beeld te krijgen van het werken op een HR en recruitment afdeling in een professionele omgeving. Het gaat om afwisselende werkzaamheden en daarnaast is er veel ruimte voor eigen initiatief.

Wij zoeken een HBO- of WO student bij voorkeur op het gebied van rechten, psychologie, communicatie of Human Resources, met interesse in de advocatuur. Je hebt een toegankelijke persoonlijkheid en hebt de ambitie om in diverse teams samen te werken. Verder weet je van aanpakken en kan je goed schakelen tussen verschillende ad hoc werkzaamheden.

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende functie voor 2-3 dagen per week, binnen een ambitieuze internationale werkomgeving met uitstekende individuele opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ilAhp45YShg


Werkstudent Notariaat

WERKSTUDENT NOTARIAAT DLA PIPER

 

THE OPPORTUNITY

Wij zijn het hele jaar door op zoek naar startende talenten. Studeer jij Nederlands recht, Notarieel recht, Fiscaal recht of Fiscale economie? Solliciteer dan naar een functie als werkstudent.

Tijdens een werkstudentschap op één van onze praktijkgroepen maak je volwaardig deel uit van een team van advocaten, (kandidaat-)notarissen en/of belastingadviseurs. Je deelt een kamer met een ervaren collega en krijgt ook een stagebegeleider en buddy toegewezen, die je persoonlijk begeleiden. Uiteraard ben je ook van harte welkom bij alle sociale en inhoudelijke evenementen en kun jij deelnemen aan ons vitaliteitsprogramma. Kortom: een werkstudentschap is de uitgelezen kans om te ervaren hoe het is om te werken bij een internationaal advocatenkantoor en om kennis te maken met DLA Piper! Bovendien kan het zomaar gebeuren dat jouw werkstudentschap overgaat in een aanstelling als advocaat, kandidaat-notaris of fiscalist. Bij dit werkstudentschap horen een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Uiteraard worden ook jouw (OV) reiskosten volledig vergoed.

 

MAIN DUTIES AND RESPONSIBILITIES

Als werkstudent draai je voor een langere periode volwaardig mee in de praktijk. Je verricht onderzoek, bereidt notities voor en stelt processtukken en concepten op. Verder mag je mee naar zittingen, besprekingen met een cliënt en woon jij natuurlijk de vergaderingen van de praktijkgroep bij. Ook kan het zijn dat jij betrokken wordt bij (internationale) Pro Bono projecten of activiteiten, waarmee je jouw kennis en ervaring kunt verrijken én wij samen iets terug doen voor de maatschappij.

 

ABOUT YOU

Wij zoeken studenten die (bijna) in de masterfase van hun studie Nederlands recht, Notarieel recht, Fiscaal recht of Fiscale economie zitten en al eerder stage hebben gelopen binnen de commerciële advocatuur, het notariaat of de belastingadviespraktijk. Jij bent juridisch breed geïnteresseerd en maakt graag kennis met het samenwerken in (internationaal) teamverband aan grensoverschrijdende zaken. Ben jij verder gedurende (ten minste) 4 maanden voor minimaal 2 dagen per week beschikbaar? Solliciteer dan snel naar deze functie!

Wij ontvangen graag jouw motivatiebrief, CV, cijferlijsten en stagebeoordelingen. In jouw motivatiebrief lezen wij graag in welke periode jij beschikbaar bent en welke praktijkgroep(en) jouw voorkeur heeft. Ben jij enthousiast geworden, maar aarzel jij of je aan alle bovenstaande kenmerken voldoet? Dan ontvangen wij alsnog graag jouw sollicitatie. Even bellen om te overleggen kan natuurlijk ook altijd!

 

ABOUT US

DLA Piper is een internationaal advocatenkantoor met advocaten, notarissen, belastingadviseurs en business professionals, gevestigd in meer dan 40 landen in Europa, Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en Azië en Australië. Dit internationale bereik zorgt ervoor dat we bedrijven altijd kunnen ondersteunen in hun juridische behoeften, waar ook ter wereld. Wij streven ernaar om de leading global business law firm te zijn door hoogstaande kwaliteit en service te leveren aan onze cliënten en door praktische en innovatieve juridische oplossingen aan te bieden, die bijdragen aan hun succes. In ons werk staan wij multinationals, Global 1000- en Fortune 500-ondernemingen bij, evenals opkomende (tech-)bedrijven en overheidsinstanties of andere publieke organisaties.

 

OUR VALUES

In alles wat wij doen met en voor onze mensen en cliënten, staan onze waarden centraal:

 • Be Supportive – we zijn meedenkend en inclusief, waarderen diversiteit en handelen doordacht;
 • Be Collaborative – we zijn proactieve en enthousiaste teamspelers, die investeren in het opbouwen en onderhouden van onze relaties;
 • Be Bold – we hebben lef, zijn nieuwsgierig en dagen onszelf uit om groots te denken en nieuwe, creatieve oplossingen te vinden;
 • Be Exceptional – we zijn strategisch en gedreven, met als doel om verwachtingen en standaarden te overtreffen.

 

DIVERSITY AND INCLUSION

Bij DLA Piper liggen diversiteit en inclusie ten grondslag aan de manier waarop we onze waarden naleven. Wij geloven dat iedereen een stem heeft én dat ieders stem telt. We weten dat de diversiteit binnen ons bedrijf ons sterker, innovatiever en creatiever maakt, wat ons helpt onze cliënten beter van dienst te zijn. We hechten daarom grote waarde aan het bieden van een inclusieve werkomgeving en cultuur door onze gehele (internationale) organisatie, waarin iedereen volledig zichzelf kan zijn.

Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in perspectief, achtergrond en cultuur ons de leading global business law firm maakt; daarom bouwen we actief aan evenwichtige teams. Ieders bijdrage is uniek en welkom en we moedigen daarom actief alle talentvolle mensen aan te solliciteren – ongeacht hoe jouw talent is verpakt en ongeacht jouw achtergrond, situatie of hoe jij je identificeert.

 

HYBRID WORKING

Wij erkennen dat onze mensen verantwoordelijkheden en interesses buiten hun carrière hebben en dat we, als organisatie, uiteindelijk allemaal baat hebben bij flexibel werken. Graag gaan we daarom met kandidaten in gesprek over de verschillende mogelijkheden waarop hybride werken kan worden ondersteund en vormgegeven.

 

PRE-ENGAGEMENT SCREENING

Op het moment dat wij jou een aanbod doen, zullen wij – waar relevant en met inachtneming van lokale wetgeving – pre-engagement screening checks uitvoeren, bijvoorbeeld inzake jouw professionele en academische kwalificaties, jouw geschiktheid om in het relevante rechtsgebied te werken, jouw justitiële verleden en werkgerelateerde referenties.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ilAhp45YShg


Office Assistant Sponsorfactory

Ben je op zoek naar een (bij)baan voor 2 à 3 dagen in de week? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe Office Star! Voor een aantal leuke jonge hippe bedrijven zijn wij op zoek naar enthousiaste Office Assistants die energie halen uit plannen & organiseren, het verwelkomen van gasten en het organiseren van evenementen op kantoor.

 

Heb jij een echte hospitality mindset en lijkt dit je leuk? Ben je per direct beschikbaar en zoek je een flexibele maar ook leerzame bijbaan? Dan nodigen we je graag uit op ons kantoor in Amsterdam om te kijken welke opdracht het beste bij je past! Meer informatie? Klik dan op deze link. Ook leuk als je ons gaat volgen op Instagram: https://www.instagram.com/2assistu.nl/.


Werkstudent - Audit

Van kleine bedrijven tot 's werelds bekendste merken, onze klanten rekenen op betrouwbare financiële overzichten. Binnen EY Audit speel je een belangrijke rol in het creëren van vertrouwen. Je analyseert de gegevens achter de bedrijfsactiviteiten van onze (financiële) klanten, zodat zij, hun investeerders en hun toezichthouders een duidelijk beeld hebben van hoe ze presteren. Dit is essentieel voor het goed functioneren van de maatschappij en de financiële markten.

Wat ga je doen:

Als audit werkstudent start je op 1 februari of 1 september. Je bouwt bij ons direct een netwerk op waar je de rest van je carrière profijt van zal hebben. Je krijgt gedurende je werkstudentschap intensieve soft skills trainingen, waardoor dit programma uniek is. Het werkstudentschap is de ideale start van je accountancy loopbaan, omdat je relevante praktijkervaring opdoet die vergelijkbaar is met de taken van onze accountants. Vanaf de allereerste dag werk je samen met collega’s van alle niveaus aan projecten voor verschillende opdrachtgevers. Je kunt werkstudent zijn op de volgende kantoren: (Financial Services) Amsterdam, Den Haag of Rotterdam.

Your key responsibilities

 • Je gaat aan de slag binnen een jong, enthousiast en informeel team waarbij je niet alleen naar cijfers kijkt maar ook naar de bedrijfsprocessen erachter;
 • Je krijgt de mogelijkheid om audit teams in verschillende secotren tijdens de jaareindecontrole te ondersteunen;
 • Je maakt kennis met de data-analyse tools welke EY tijdens het uitvoeren van de controlewerkzaamheden gebruikt om tot nieuwe inzichten te komen.

To qualify for the role you must have

 • Je bent masterstudent in de richting van Accountancy
 • Je kunt zowel in het Nederlands als Engels goed communiceren.
 •  Je hebt een proactieve en enthousiaste houding en je bent heel nieuwsgierig om je verder te verdiepen in het vakgebied en je collega’s.

 

Ideally, you’ll also have

 • Je vindt het leuk om in diverse teams te werken.
 • Je bent analytisch, ambitieus en zorgvuldig en vindt het afleveren van kwalitatief goed werk vanzelfsprekend.

What we offer

Het team waarin je terecht komt, de collega’s om je heen en je werkzaamheden dragen bij aan je werkplezier. Maar werken doe je niet voor niets. Daarom bieden wij jou aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Flexibel werken, dat vinden we bij EY heel gewoon. Ook bepaal je bij EY jouw eigen loopbaanontwikkeling: met energie, gedrevenheid, inlevingsvermogen en durf staat niets jouw carrière in de weg. Hoe meer je je ontwikkelt, hoe meer mogelijkheden je ontdekt om je carrière te sturen en deze net zo uniek te maken als je zelf bent. Wat we je nog meer bieden:

 • Ga mee in onze steile leercurve en krijg de mogelijkheid jouw skills nog verder te ontwikkelen.
 • Je krijgt goede carrièremogelijkheden dankzij individuele ondersteuning en aandacht. Je gaat deelnemen aan uitdagende projecten en bouwt een sterk (internationaal) EY netwerk op.
 • Bij EY heeft elk individu met zijn/haar visie en mening een unieke bijdrage. Dus ook jij! Onze cultuur is open en informeel waarin we aandacht voor diversiteit erg belangrijk vinden.

TAX Werkstudent

Onze belastingadviespraktijk is marktleider in Nederland en helpt klanten hun fiscale positie te beheersen en te voldoen aan verplichtingen op het gebied van wet- en regelgeving en rapportage. Je adviseert bijvoorbeeld over de fiscale structuur die het beste past bij het profiel van je klant. Samen met je klant evalueer, beoordeel en verbeter je belastingprocessen, interne en externe controles, risicomanagement en automatisering van die processen. Je helpt daarnaast bij de keuze en implementatie van technologische vernieuwingen. Dit doe je (inter)nationaal in multiculturele teams. Hierbij koppel je lokale kennis aan mondiale inzichten en ontwikkelingen. Als werkstudent binnen de Tax Talent Class start je op 1 januari, 1 april of 1 september. Je bouwt bij ons direct een netwerk op waar je de rest van je carrière profijt van zal hebben. Je krijgt gedurende je werkstudentschap intensieve soft skills trainingen, waardoor dit programma uniek is. Het werkstudentschap is de ideale start van je fiscale loopbaan, omdat je relevante praktijkervaring opdoet die vergelijkbaar is met de taken van consultants. Vanaf de allereerste dag werk je samen met collega’s van alle niveaus aan projecten voor verschillende opdrachtgevers.

Wat ga je doen:

 • Je ondersteunt de teams met het informeren van klanten over de vormen, kansen, consequenties en verplichtingen in belastingen.
 • Je haalt het maximale uit jezelf met behulp van je persoonlijke buddy, die jou regelmatig van feedback voorziet.
 • Een werkstudentschap is voor jou de ideale mogelijkheid om te ontdekken of je na je studie als consultant binnen EY aan de slag wilt.
 • Binnen Tax onderscheiden we verschillende specialismen: Business Tax Services, Indirect Tax, People Advisory Services, International Tax and Transactions Services, Transfer Pricing, Tax Accounting and Risk Advisory, Global Compliance and Reporting en Financial Services. Binnen al deze specialismen bieden we de mogelijkheid om als werkstudent aan de slag te gaan.
 • EY biedt de mogelijkheid om je te ontwikkelen op het gebied van robotics, artificial intelligence, blockchain en crypto currency en machine learning. Bij interesse kun je je fiscale werkstudentschap combineren met Tax Technology werkzaamheden

Wat wij vragen:

 • Je zit in de eindfase van je universitaire studie.
 •  Je volgt een fiscale studie, zoals Fiscaal recht of Fiscale economie. Let op: voor enkele afdelingen binnen EY Tax is het ook mogelijk om als werkstudent aan de slag te gaan met een financiële, economische of technische achtergrond.
 • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel de Nederlandse als Engelse taal.
 •  Je hebt een proactieve en enthousiaste houding en je bent heel nieuwsgierig om je verder te verdiepen in het vakgebied en je collega’s.
 •  Je bent analytisch sterk en het afleveren van kwalitatief hoogwaardig werk is voor jou vanzelfsprekend.

Wat wij bieden:

We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket waarbij je wordt beloond voor individuele en teamprestaties. Daarnaast bieden we je flexibele werktijden en voldoende mogelijkheden tot loopbaanontwikkeling. Bij EY bepaal je jouw eigen carrière aan de hand van jouw competenties en interessegebieden. Wat we je nog meer bieden:

 •  Ga mee in onze steile leercurve en krijg de mogelijkheid jouw skills nog verder te ontwikkelen.
 • Je krijgt goede carrièremogelijkheden dankzij individuele ondersteuning en aandacht. Je gaat deelnemen aan uitdagende projecten en bouwt een sterk (internationaal) EY netwerk op.
 •  Bij EY heeft elk individu met zijn/haar visie en mening een unieke bijdrage. Dus ook jij! Onze cultuur is open en informeel waarin we aandacht voor diversiteit erg belangrijk vinden.